Wat we doen

  • Inspecties van installaties
    De  Thermografische Quick Scan is een product van TGI-Ingenieursbureau.

    Deze Quick Scan geeft u direct inzicht waar b.v. brandgevaar aanwezig is bij uw elektrische installatie.

  • Zonne stroom
    Een goed advies is zijn geld meer dan waard. In een tijd waar vernieuwing keuzes moeilijker maakt, kan TGI-Ingenieursbureau U het overzicht en inzicht geven, zodat u bewuste toekomstvaste keuzes kunt maken.
  • Automatisering
    In een tijd waar het hebben van een Table, Laptop of Desktop niet meer voldoende is, kan TGI-Ingenieursbureau u adviseren over data opslag en Informatie management. Wat moet ik bewaren en op welke wijze. Ga ik het zelf doen, of besteed ik uit.
  • Telecommunicatie.

    Wat is de juiste oplossing? Ga ik mijn bedrijf via een totaal leverancier aansluiten op het Internet, of ga ik niet alle eieren in een mandje plaatsen. Risico's afzetten tegen kosten dat is wat wij voor u kunnen doen. Ook geeft TGI_Ingenieursbureau u een gedegen advies over welke techniek de beste keuze is.

Groene stroom en Automatisering.

Wat hebben die twee onderwerpen nu met elkaar te maken. Wel heel veel. Data opslag, web sites, kantoor automatisering. We kunnen tegenwoordig niet meer zonder. Steeds grotere vloer oppervlakken zijn nodig om alle systemen naar behoren te laten werken. Ook verwacht de klant steeds snellere toegang tot informatie in als maar groeiende data bestanden.

Dit al zorgt voor een als maar groeiend energie verbruik. Hier komen de principes voor groene stroom aan de orde. 

1. Verkleinen van de “footprint” van zowel de data opslag als de pure computing diensten. Toepassen van moderne technieken die van nature een gering energieverbruik hebben.

2. Toepassen van groene bronnen bij het voorzien van de benodigde energie. Zoals toepassing van Pv zonnepanelen, en het toepassen van slimme koeltechnieken helpen om de footprint te verkleinen.

3. Kritische houding met betrekking tot data opslag. We creeren elke dag vele giga en terra bytes. Maken multi media files aan. Als het goed is wordt alles via een duidelijke structuur in goede banen geleid. Maar wat doen we eigenlijk met al die data. Is er een duidelijk plan samen met een beheersysteem in plaats om “data management” te doen? Hier ontmoeten de energie wereld en de automatiserings wereld elkaar. Het beheersbaarhouden van de data volumes is hier meer dan een noodzaak. Het moet een onderdeel worden van de bedrijfsvisie. Data volumes verdubbelen elke 2 jaar. We kunnen eenvoudigweg niet zo door blijven gaan. De huidige data opslag wereld wordt meer gestuurd door de unit prijs voor storage dan de footprint op de energiehuishouding. Hier zal dus een omslag gemaakt moeten worden. 

TGI-Ingenieursbureau kan u hierbij helpen.