Wat we doen

 • Inspecties van installaties
  De  Thermografische Quick Scan is een product van TGI-Ingenieursbureau.

  Deze Quick Scan geeft u direct inzicht waar b.v. brandgevaar aanwezig is bij uw elektrische installatie.

 • Zonne stroom
  Een goed advies is zijn geld meer dan waard. In een tijd waar vernieuwing keuzes moeilijker maakt, kan TGI-Ingenieursbureau U het overzicht en inzicht geven, zodat u bewuste toekomstvaste keuzes kunt maken.
 • Automatisering
  In een tijd waar het hebben van een Table, Laptop of Desktop niet meer voldoende is, kan TGI-Ingenieursbureau u adviseren over data opslag en Informatie management. Wat moet ik bewaren en op welke wijze. Ga ik het zelf doen, of besteed ik uit.
 • Telecommunicatie.

  Wat is de juiste oplossing? Ga ik mijn bedrijf via een totaal leverancier aansluiten op het Internet, of ga ik niet alle eieren in een mandje plaatsen. Risico's afzetten tegen kosten dat is wat wij voor u kunnen doen. Ook geeft TGI_Ingenieursbureau u een gedegen advies over welke techniek de beste keuze is.

Wij bieden 3 inspecties aan:

NEN1010 installatie inspectie.
Hierbij wordt een nieuwe of bestaande installatie conform de NEN1010 norm geinspecteerd. Wij gebruiken hier gecalibreerde inspectie apparatuur voor.

Er wordt na afloop van de inspectie een rapport opgesteld met de meet resultaten, en de bevindingen en aanbevelingen van de inspecteur.

Thermografische inspectie.

De thermografische inspectie gebeurt met behulp van een Thermografische camera. Hiermee worden warmtebeelden van een Elektrische installatie gemaakt. 

Na de inspectie worden de warmtebeelden geanaliseerd, en de bevindingen een een rapport samengevat. Dit rapport bevat naast de analyses ook een lijst van aanbevelingen indien er problemen zijn geconstateerd. U kunt deze problemen dan met uw huis-installateur doorspreken. Wij kunnen u daarbij assisteren. Daarnaast kan er ook namens u een hersteltraject gemanaged worden. Hierdoor heeft u de zekerheid dat alle gebreken opgelost gaan worden.

Met behulp van Infrarood techniek is het ook mogelijk om de vocht situatie in een woning te inspecteren. Een voorbeeld hiervan is in de rechter afbeelding aangegeven. Kritische grenzen kunnen in de analyse programmatuur aangegeven worden. Hierdoor is het mogelijk om lekkages op te sporen zonder grootschalig breekwerk.

Aan de linkerzijde een voorbeeld van een inspectie van een 3 fase groep. Aan het beeld is al duidelijk te zien dat er een onbalans is in de belasting van de 3 fases.
Links een IR foto van de aanvoer en afvoer van een WTW systeem. Aan de hand van het gemeten temperatuur verschil kan het rendement is van deze WTW installatie vastgesteld worden.

NEN3140 inspectie.

Komt binnen kort beschikbaar.